Kami nyayogikeun solusi anu efektif dina séktor cai

Kumaha carana ngungkulan polarisasi konsentrasi mémbran osmosis tibalik

Sistem osmosis tibalik mangrupikeun bagian anu teu diperyogikeun pikeun alat pangobatan cai murni murni sakedik sareng sedeng, tapi ogé aya bahaya anu disumputkeun dina sistem osmosis tibalik, nyaéta permukaan mémbran osmosis tibalik gampang ngabentuk polarisasi konsentrasi ku solut atanapi zat ditahan sanésna, anu bakal mangaruhan kualitas épluent pakakas pangobatan cai.

1. Ngaronjatkeun padika laju

Mimiti, urang tiasa nganggo ukuran anu biasa dianggo dina industri kimia pikeun ningkatkeun gangguan. Nyaéta, cobian pikeun ningkatkeun laju linier tina cairan anu ngalir ngalangkungan permukaan mémbran. Waktos adsorpsi zat terlarut tiasa dikirangan ku ngirangan waktos padumukan cairan sareng ningkatkeun laju cairan dina alat-alat pangobatan cai otomatis murni murni alit sareng sedeng.

2. Métode pakét

Salaku conto, 29 ~ 100um spheres dilebetkeun kana cairan anu diubaran sareng éta ngalir ngalangkungan sistem osmosis tibalik sasarengan pikeun ngirangan ketebalan lapisan wates mémbran sareng ningkatkeun laju transmisi. Bahan balna tiasa didamel tina gelas atanapi metil methacrylate. Salaku tambahan, pikeun sistem osmosis tibalik tubular, bola spons mikro ogé tiasa dieusian kana cairan pakan. Nanging, pikeun pelat sareng modul mémbran tipe bingkai, cara nambihan pangisi henteu cocog, utamina kusabab résiko ngahalangan saluran aliran.

3. Métode pulsa

Generator pulsa ditambih dina prosés pakakas pangobatan cai. Amplitudo sareng frékuénsi pulsa bénten. Sacara umum, gedéna amplitudo atanapi frékuénsi, beuki gedé laju ngalirna. Agitator seueur dianggo dina sadaya alat uji. Pangalaman nunjukkeun yén koefisien transfer massa ngagaduhan hubungan anu linier sareng jumlah révolusi anu ngaganggu.

4. Pamasangan promoter karusuhan

Promotor kerusuhan mangrupikeun sababaraha halangan anu tiasa ningkatkeun pola aliran. Salaku conto, pikeun komponén tuba, baffle spiral dipasang di jero. Pikeun modul mémbran jinis piring atanapi gulungan, bolong sareng bahan sanésna tiasa dijejeran pikeun ngamajukeun kaributan. Pangaruh tina promoter turbulence saé pisan.

5. Tambihkeun skala hambat hambatan

Dina raraga nyegah mémbran osmosis tibalik tina skala dina alat-alat pangobatan cai, asam sulfat atanapi asam hidroklorat dilebetkeun pikeun ngarobih peunteun pH. Nanging, kusabab korosi sareng kabocoran sistem asam, operatorna kaganggu, maka hambatan skala hamburan umumna ditambihkeun pikeun ngajaga operasi normal sistem pangobatan cai.


Pos waktos: Aug-31-2020